The Winslow

 

The Winslow

 

Client

Devron Developments

 

Discipline

Residential Real Estate

 

Location

Toronto, Ontario

 

Architect

Rafael & Bigauskas

 

Designer

David Winterton

 

Landscape Architect

Janet Rosenberg & Studio

 

Interior Design

IIBYIV Design

 

Architectural Renderings

Norm Li

 

thewinslow.ca

 

Client

Devron Developments

 

Discipline

Residential Real Estate

 

Location

Toronto, Ontario

 

Design

Rafael & Bigauskas


Architect

David Winterton

 

Interior Design

IIBYIV

 

Landscape Architect

Janet Rosenberg & Studio

 

Architectural Renderings

Norm Li

 

thewinslow.ca

 

The Winslow is a premium, boutique residential project by Devron Developments. Located in Toronto's coveted Lawrence Park neighbourhood, The Winslow residences comprises of 68 meticulously designed suites.

From the earliest stages of the project, the ideas of community and connectivity played a major role in the brand strategy. Lawrence Park is a well-established and affluent community that values the qualities of time and a life well lived — all of which are conveyed through the brand identity.

Combining print, packaging, signage, social media, and digital advertising, Vanderbrand developed a carefully considered marketing plan designed to inspire and engage a small but targeted group of consumers, ready to downsize into their first pre-construction home. Using luxury retail spaces and comparative high-end brand experiences as inspiration, the creative direction of the brand naturally reflected the sophistication of the project itself.

TheWinslow-shot-03_029_V2
Untitled-1

The primary logotype for The Winslow uses a classic and polished decorative font with high-contrasting forms. The secondary icon was developed using art deco inspired line work to form a recognizable and iconic 'W'. Using both logos over various collateral allowed Vanderbrand to evoke a sense of quality over a range of touchpoints. Pairing this identity with a rich forest green and understated brass for the palette imbued the brand with a vivid, rich, and classic feeling of luxury. 

TheWinslow_SalesCentre11_09_edit12
DeMelloPalheta1-FINAL
TheWinslow-shot-09_065_V3

Partnering with an internationally acclaimed printer, the brochure features an uncoated forest green paper stock with a subtle gravure embossing, and an elegantly foiled logo on the cover in a brushed gold.

Designed to enclose all marketing material, the clamshell box uses the same fine materials as the brochure, carrying the brand standards throughout the entire Winslow print package. 

TheWinslow-shot-04_037_V3
TheWinslow-shot-14_162_V3
112
123
TheWinslow-shot-06_044_V3

The marketing package begins with a branded folder containing the printed collateral, including fold-out floorplan posters that truly mimic the spacious nature of the suites. 

TheWinslow-shot-01_010_V2
TheWinslow-shot-02_022_V2

The interior was printed on an off-white uncoated stock, bringing an additional layer of warmth to the printed visuals. Pairing an elegant editorial layout with oversized renderings and photography, the brochure includes fine details such as an ivory ribbon bookmark, an 8-page fold-out spread featuring a full bleed panoramic rendering of The Winslow's grand archway, and a patented binding technology that allows every spread to lay perfectly flat when opened. These considered essentials all play an important role in achieving the level of quality reflective of the final product. 

TheWinslow-shot-13_098_V3
TheWinslow-shot-12_090_V3
TheWinslow-shot-08_056_V3

The large-scale features and finishes poster utilizes the same format as the oversized fold-out floorplans, maintining a consistent experience of grandeur across the printed brand experience.

TheWinslow-shot-16_247_V3
LPTennisClub3_20-FINAL
Screen-Shot-2019-02-06-at-5.31.20-PM
Screen-Shot-2019-02-06-at-5.31.26-PM

The website was designed as an extension of the brochure package. Incorporating a similar editorial approach, the layout was designed to be both supportive of the brand messaging, 'Naturally, Lawrence Park' and ensure that the interactivity and user experience was fluid and friendly for the targeted demographic. Using a clean design for the foundation, and implementing video, subtle animation, and intuitive navigation, the website became an inspired digital experience. The Winslow presentation gallery also utilized the website as an onsite digital experience for visitors to engage with by placing it on large touch screens.

Our targeted digital campaign spread over various platforms including social media, digital advertising, a website, and a lifestyle video. This campaign was designed to stimulate the target audiences to register through rich and engaging photography, visual renderings, and video. Vanderbrand also employed Instagram, Facebook, and the website for a curated and multi-faceted social and digital campaign that evolved over time as a layered reveal of the project.

 

To increase the depth of The Winslow's digital campaign, Vanderbrand produced a lifestyle video to create an emotional connection with the target audiences. Using the established brand messaging as the overarching theme, 'Naturally, Lawrence Park' a cinematic experience was crafted with a focus on three key features: the established neighbourhood, the unparaleled ravine views, and the spacious suite layouts.

SunnybrookEstates_26-FINAL
TorontoHydro_08-FINAL
North44_12-FINAL
IMG_85681
IMG_8550

Situated at the corner of Yonge Street and Strathgowan Avenue, the presentation gallery was the perfect opportunity to create brand recognition and to integrate the residence within the neighbourhood. The creative direction of the gallery’s facade was influenced by luxury retail boutiques across the entrance’s overhead canopy, large gold dimensional letters for the logo, and a large hoarding on the building’s side. 

Screen-Shot-2019-02-04-at-2.50.30-PM
TheWinslow_SalesCentre10

Moving indoors, a brass door handle and brass floor inlay were installed in the presentation gallery entryway to create an elegant transition into the model suites. Upon entry, guests are greeted by entrance signage entwined with a bespoke sculptural art installation by Creators of Objects.

TheWinslow_SalesCentre91
TheWinslow_SalesCentre3
TheWinslow_SalesCentre1
TheWinslow_SalesCentre14_R
TheWinslow_SalesCentre6_edit

The key messaging, 'Naturally, Lawrence Park' communicated not only the established character of the neighbourhood, but also the effortless sophistication of the residences. At every touchpoint, the brand for The Winslow was imbued with the project’s clear aspirational appeal and timeless sense of elegance.

TheWinslow-shot-15_175_V3
TheWinslow-shot-11_085_V3

2019 Applied Arts Design Awards
Award Recipient

Environmental/Signage — Single

2019 BILD Awards
Award Recipient

Best Print Advertisement 

More Work

Vanderbrand
Fb / Ig / Tw / Be / Vi

Vanderbrand
Fb / Ig / Tw / Be / Vi

+1 647 727 7107

626 King Street West
— Suite 203
Toronto, ON  M5V 1M7

© Vander Brand Group Inc.
All Rights Reserved.